Поки банани в Україні залишаються одним із напопулярних товарів, у Європі вчені розробили інноваційний метод виробництва водню з бананової шкірки.
Про це повідомляє видання H2 View .
Так, дослідники зі Швейцарського федерального технологічного інституту в Лозанні застосували технологію піролізу з використанням ксенонової лампи до різних джерел біомаси:
- бананової шкірки;
- кукурудзяним качанам;
- апельсинової шкірці;
- кавових зерен;
- шкаралупи кокосових горіхів.
Спочатку все просушувалося при температурі 105°C впродовж 24 годин, а потім подрібнювалося і просіювалися до тонкого порошку. Повідомляється, що максимальний вихід водню під час випробувань був із бананової шкірки.
Вчені відзначають, що у процесі фотопіролізу утворюються такі цінні кінцеві продукти як екологічно чистий водень та вугілля як порошку.
Водень можна використовувати як паливо, а біовугілля – для добрива чи виробництва електродів.
Технології як метод боротьби з пияцтвом
Технологічний процес не стоїть на місці і зараз новітні технології застосовуються практично у всіх сферах життя людства. Наприклад, у Японії вченим вдалося створити "розумне" автомобільне крісло, яке може визначати рівень сонливості водія або зменшення його дієздатності.
Це відбувається завдяки термостійким датчикам і датчикам тиску, які монтуються в спинці або сидінні крісла водія. Саме вони контролюють водія та збирають інформацію про частоту серцевих скорочень та дихання, стежать за поставою та видають попередження, якщо водій схиляється у будь-який бік.
Раніше ми розповідали про перспективи України у виробництві "зеленого водню ", і писали, що понський торговий дім Sojitz Corp разом із австралійською електростанцією CS Energy Ltd та японською Nippon Engineering Consultants Co Ltd збираються із сонячної електроенергії виробляти "зелений водень ".