Виробництво цукру в Україні в поточному маркетинговому році (вересень 2020 – серпень 2021) знизиться на 19% в порівнянні з минулим сезоном, і складе 1,2 млн тонн. Такий прогноз надає Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.
У відомстві при цьому впевнені, що дефіциту цукру не буде.
"Прогнозоване виробництво цукру в 1,2 млн тонн повністю забезпечує потребу внутрішнього ринку за рахунок власного виробництва", – йдеться в повідомленні.


Всього в цьому році в Україні планують працювати 33 цукрових заводи – на два більше, ніж в минулому сезоні.
Раніше фахівці повідомляли, що посівні площі під цукровим буряком в 2020 році знизилися на 5%.
Виробництво цукру в Україні падає вже не перший сезон. Так, в 2019-2020 маркетинговому році в країні справили 1,48 мільйона тонн цукру – це на ті ж 19 % менше, ніж роком раніше.
У свою чергу дієтологи закликають українців скоротити споживання цукру. Детальніше дивіться в сюжеті новин "Сьогодні":