Україна втрачає виробництво цукру: озвучена причина

10 січня 2020, 17:07

Показники цукровиробників помітно скоротилися за рік

Цукор-рафінад

Цукор-рафінад / Фото: Pixabay

Україна не тільки скорочує експорт цукру, але і втрачає його виробництво. Так, в 2019-2020 маркетинговому році (МР) в країні виробили 1,48 мільйона тонн цукру – це на 19% менше, ніж роком раніше, повідомила прес-служба Національної асоціації виробників цукру "Укрцукор".

Реклама

За її даними, всього в сезоні працювали 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 мільйона тонн цукрових буряків, що майже на третину менше, ніж роком раніше.

"Суттєве зменшення кількості сировини спричинило за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому" , – пояснила заступниця голови правління "Укрцукру" Руслана Яненко.

За її словами, останні три роки в світі спостерігався надлишок цукру. Цей профіцит вплинув і на Україну, і аграрії почали засівати цукровим буряком менше площ.

В тренді
Держборг України зріс і в гривні, і в доларах

В цілому український топ областей-виробників цукру залишається незмінним:

  • Вінницька область – 331,9 тисячі тонн;
  • Хмельницька область – 192,8 тисячі тонн;
  • Тернопільська область – 186,4 тисячі тонн.
Реклама

Нагадаємо, в серпні асоціація прогнозувала, що виробництво цукру в 2019-2020 МР складе 1,1-1,2 млн тонн, тобто прогноз був перевищений. При цьому очікувалося, що оптово-відпускні ціни на цукор виростуть на 18%.


У свою чергу дієтологи закликають українців скоротити споживання цукру. Детальніше дивіться в сюжеті новин "Сьогодні":

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти