В Україні виробляють все менше свіжої свинини

25 вересня 2017, 15:13

Ксенія Капустинська Ксенія Капустинська

Замороженого продукту і ковбаси стали випускати, навпаки, більше

Обсяг виробництва свіжої свинини в Україні за перші вісім місяців 2017 року склав 163 тис. тонн, що на 4,2% менше, ніж за аналогічний період 2016 року. Про це повідомляється в даних Державної служби статистики.

Реклама

У серпні 2017 року виробили 21,5 тис. тонн свіжої свинини. Таким чином, за місяць – тобто в порівняно з липнем – виробництво свинини зросло на 6,7%, проте в річному вимірі – в порівнянні з серпнем 2016 – знизилося на 12,9%.

Також в січні-серпні 2017 року аграрії виробили 9,8 тис. тонн замороженої свинини, що на 21% більше, ніж в січні-серпні минулого року. У серпні обсяг виробництва склав 1,2 тис. тонн, що на 1,8% більше показника за липень цього року і на 51,6% більше, ніж в серпні минулого року.

Виробництво ковбасних виробів в порівнянні з січнем-серпнем минулого року зросла на 5,7% – до 160 тис. тонн. У серпні цей показник склав 23,6 тис. тонн, що на 8,3% більше, ніж в липні, і на 11% більше, ніж в серпні 2016 року.

В тренді
Долар між довгими вихідними застряг на мінімумі з березня: офіційний курс

Нагадаємо, в Україні також падає споживання свинини - в січні-серпні 2017 роки українці з'їли на 1,5% менше свинини, ніж за аналогічний період 2016 року. При цьому, як відзначають у профільній асоціації "Свинарі України", експорт м'яса зростає при падінні внутрішніх продажів.

Реклама

Як відомо, свинина в Україні в цьому році серйозно подорожчала, тепер ціни порівнянні з вартістю яловичини. Експерти пояснюють ситуацію зменшенням поголів'я свиней, зростанням експорту і епідемією африканської чуми (АЧС) в Україні.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти