Зварити борщ в Україні стало дешевше. "Індекс борщу", або середня вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за підсумками 5 місяців 2016 року склала 82,45 грн, що на 4,04 грн, або 4,7% менше, ніж в грудні минулого року. Про це свідчать дані Hay Group, пише "Новое время".
За період з січня по травень цього року включно найбільше подорожчали:
- часник (+0,19 грн);
- буряк (+1,64 грн);
- томатна паста (+0,9 грн).
У той же час подешевшали:

- свинина (-4 грн);
- цибуля (-1,12 грн);
- петрушка (-4,2 грн).
Індекс борщу був запропонований в Україні в 2012 році за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, українці не стандартизовано.