Виробництво рибної продукції в Україні за підсумками 2018 року збільшилась на 3,3 тис. т і склало майже 66,4 тис. т, повідомило Державне агентство рибного господарства у вівторок, 5 лютого.
Зокрема, найбільше було вироблено:
- готових продуктів та консервів з сардин, сардинели, кільки і шпрот в оцті, олії, маринаді, томаті – 16,1 тис. т (96% від показника 2017 року);
- інших готових продуктів та консервів з риби – 12,4 тис. т (117%);
- замороженої морської риби – 8,7 тис. т (90%);
- копченої риби – 4,7 тис. т (96%);
- сушеної і в'яленої риби – 3,85 тис. т (120%).
"Загалом, виробництво рибної продукції в 2018 році в абсолютному вимірі зросло на 5,2% в порівнянні з попереднім періодом", – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, за підсумками 2017 року на зовнішні ринки було поставлено 652,7 т української мороженої риби на 1,1 млн доларів. Крім того Україна наростила експорт чорної ікри.
При цьому за січень-жовтень 2018 року поставки мороженої риби на зовнішні ринки склали 511,9 т.