Рання полуниця обвалила ціни на яблука в Україні

11 травня 2018, 12:30

Аналітики назвали сорт яблук, продавці якого постраждали сильніше за всіх

В Україні після початку сезону ранньої полуниці і черешні різко впав попит на яблука. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками "Інфо-Шувар".

Реклама

Через який упав попиту знизилися і ціни на яблука. Так, за останній тиждень щодо більшості сортів українських яблук падіння ціни становило 10-30%.

"Найсумніша ситуація сьогодні з продажем залишків яблук сорту "Айдаред". Ті продавці, які не встигли розпродати наявні обсяги сорту "Айдаред" взимку, коли ціни досягли максимальних показників, сьогодні змушені продавати це яблуко по 8-10 грн/кг, тобто фактично за тією ж ціною, за якою вони скуповували продукцію для закладки до сховищ. До того ж, сьогодні яблуко сорту "Айдаред" коштує в 1,5 раза дешевше, ніж рік тому, коли ціни на нього зростали. Власники сховищ з великими обсягами некондиційних яблук змушені були відновити співробітництво з переробниками. Вартість інших популярних сортів яблук поки вище торішніх показників на 10-30%", – зазначають аналітики.

В тренді
Українців годують штучним м'ясом: від справжнього його відрізняє тільки ціна

У сусідній Польщі негативний тренд на ринку яблук почався ще в другій половині квітня, за останні два тижні ціни в цій країні просіли на 5-7%. Сьогодні польське яблуко коштує приблизно стільки ж, скільки і українське.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" з'ясував, чи варто готуватися до того, що ягоди та інші плоди нового врожаю цього року будуть дорожче, ніж минулого.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти