Мелітопольські фермери роздають черешню даром. Через рясні дощі – ягоди цього року гнилі і потріскалися. А там, де урожай уцілів, клієнти відмовляються його забирати. Кажуть, у людей просто немає грошей на фрукти. За збір черешень працівникам теж треба платити, і ягоди просто зрізають з гілок на землю, щоб звільнити дерева під наступний урожай.
Нагадаємо, Україна зареєструвала ще один географічний бренд зі списку GI, озвученого ще 2019 року. Новим продуктом з географічним зазначенням (GI) стала "Мелітопольська черешня".
Нагадаємо, першим GI, зареєстрованим в Україні, стала "Гуцульська овеча бриндзя". Цей продукт виробляється на літніх високогірних пасовищах Карпат з гірського овечого молока. Зона виробництва продукту охоплює Закарпатську, Івано-Франківську та частину Чернівецької області.