Виробництво рибного філе в Україні у січні-травні 2019 року зросло на 49% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 517 т. Про це інформує прес-служба Державного агентства рибного господарства.
У відомстві зазначили, що йдеться про в'ялене, солоне і філе в розсолі за винятком копченого.
Зростання виробництва рибної продукції також спостерігалося за такими товарними позиціями:
- оселедці солоні – 1472 т (+ 1% порівняно з січнем-травнем 2018 року);
- лосось тихоокеанський, атлантичний і дунайський копчений (включно з філе лосося, крім риб'ячих голів, хвостів і черевець) – 212 т (+ 7,6%);
- продукти готові та консерви з оселедця, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) – 1161 т (+ 11,6%);
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих або шматочками, а також готових страв з риби) – 6466 т (+ 29,9%).
Раніше новини "Сьогодні" повідомляли, що за підсумками 2018 року Україна експортувала 10,6 тис. т риби та продукції з водних біоресурсів на загальну суму 37,1 млн доларів. Вартість експорту зросла на 2,8 мл доларів, що на 8,1% перевищило показник 2017 року. Близько 35% поставок припало на такі країни, як Молдова, Азербайджан та Білорусь.
Ми писали, що зі споживанням риби в Україні залишаються проблеми – жителі країни їдять її вдвічі менше, ніж загалом по Європі. За рік українець з'їдає загалом всього 14 кілограмів риби. Люди нарікають, що купувати рибу і морепродукти дорого. Детальніше дивіться у сюжеті:
Читайте також: