Близько 31 тисячі тонн небезпечного м'яса і субпродуктів не допустили до реалізації в Україні за підсумками перевірок у 2018 році, інформує прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
"Понад 195 тонн спрямовані на знезараження, а понад 30,8 тисячі тонн – утилізовані", - сказано в повідомленні.
За даними відомства, фахівці провели ветеринарно-санітарну експертизу:
307,4 тисячі голів великої рогатої худоби;
3,6 мільйона голів свиней;
560,5 мільйона голів птиці;
347,1 тисячі голів інших видів.
В цілому фахівці Держпотребслужби провели понад 27,5 тисячі перевірок в сфері безпеки харчових продуктів, з яких майже 13 тисяч були позаплановими.
Нагадаємо, раніше експерти порівняли ціни на м'ясо в Україні та Польщі. Різниця у вартості важливого продукту харчування виявилася суттєвою.
Крім того, журналісти "Сегодня" з'ясували, як зросли ціни в Україні за 2018 рік. Виявляється, найбільше за рік додали в ціні яйця, ставши дорожче на третину – в грошах це близько 8 грн за десяток. А найменше, на 1,8%, подорожчали одяг і взуття.
Читайте також: