Де в Україні найдорожче і найдешевше м'ясо: експерти вивчили ціни

7 травня 2019, 15:07

Вартість м'ясного кошика становить 7% середньої зарплати

Середня вартість м'ясного кошика в Україні становить 650 грн, найдорожча – в Києві (728 грн), а найдешевша – в Тернопільській області (595 грн). Про це 7 травня написав голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Реклама

"Середня ціна по країні на набір з усіх видів м'яса – 650 грн, що становить 7% середньої зарплати, 15,6% – мінімальної заробітної плати або 22% для пенсіонера за віком", – повідомив він.

Експерти Асоціації включили до м'ясного кошика по кілограму яловичини, свинини, курячого філе і тушок, сала, вареної ковбаси першого ґатунку і мороженої риби.

П'ятірка найдорожчих "м'ясних" регіонів: Київ – 728 грн, Київська область – 694 грн, Чернівецька область – 674 грн, Закарпатська область – 673 грн і Луганська область – 671 грн.

ТОП-5 найдешевших регіонів: Тернопільська область – 59 5 грн, Волинська область – 607 грн, Чернігівська область – 618 грн, Дніпропетровська та Черкаська області – по 624 грн.

В тренді
Оформлення субсидій по-новому: українцям підказали чотири способи
В тренді
Закони про пільгове розмитнення євроблях набрали чинності: чого чекати далі?
До України завезли сотні тисяч "євроблях"
В тренді
Транзит газу падає, втрати економіки зростають – найголовніше про гроші СЬОГОДНІ
Фото: "Укртрансгаз"
Реклама

Дорошенко також вказав найдорожчі і найдешевші регіони по кожному з продуктів:

  • яловичина: найдорожчий регіон – Чернівецька область (146,3 грн), найдешевший – Донецька область (114,7 грн);
  • свинина: найдорожчий регіон – Закарпатська область (122 грн), найдешевший – Тернопільська область (100,1 грн);
  • сало: найдорожчий регіон – Київ (119,2 грн), найдешевший – Волинь (51,8 грн);
  • куряче філе: найдорожчий регіон – Луганська область (113,7 грн), найдешевший – Дніпропетровська область (97,3 грн);
  • курячі тушки: найдорожчий регіон – Донецька область (63,2 грн), найдешевший – Дніпропетровська область (54,2 грн);
  • варена ковбаса: найдорожчий регіон – Луганська область (105,7 грн), найдешевший – Черкаська область (73,2 грн);
  • морожена риба: найдорожчий регіон – Київ (81,7 грн), найдешевший – Одеська область (70,5 грн).

Раніше Дорошенко повідомив, що м'ясний кошик за підсумками 2018 роки подорожчав на 11% – з 518 грн до 575 грн. Тоді експерти включили до нього по кілограму курячих тушок і філе, свинини, сала, яловичини і вареної ковбаси першого ґатунку.

За його словами, вартість м'ясного кошика станом на 1 квітня становила 672,3 грн. До нього, крім зазначених м'ясних продуктів, також увійшло 10 яєць і кілограм мороженої риби.

Про те, як супермаркети дурять українських покупців, дивіться в сюжеті "Сьогодні":

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти