Пісний борщ в Україні з липня 2018 року по липень 2019 го подорожчав на 22% – до 24,6 грн, а м'ясний – на 9%, до 108,1 грн.
Про це написав глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, ранішеозвучивши вартість хлібної кошики.
"Ми взяли найпростіший рецепт борщу: свинина – 600 г, картопля і буряк – по 500 г, капуста – 300 г, морква і цибуля – по 200 г, вода – 3 л, лавровий лист, сіль, чорний перець – за смаком, сметана 15% – 200 г, головка часнику – 50 г. А пісний борщ ми готували і рахували за таким же рецептом, але без м'яса і сметани", – повідомив він.

Експерт вказав, о котрій продукти обходилися в липні минулого і цього років, пославшись на середні ціни по Україні:
- свинина (600 г): 68,6 грн і 71,8 грн відповідно (+5%);
- картопля (500 г): 4 грн і 7,6 грн (+90%);
- буряк (500 г): 5,2 грн і 5,7 грн (+10%);
- капуста (300 г): 2,4 грн і 2,7 грн (+12%);
- морква (200 г): 5,2 грн і 3,3 грн (-36%);
- цибуля (200 г): 1,4 грн і 2,4 грн (+71%);
- сметана (200 г): 10,4 грн і 11,7 грн (+12%);
- часник (50 г): 1,9 грн і 2,9 грн (+53%).
Новини "Сьогодні" писали, що за підсумками 2018 рокуовочевий набір для борщу в Україні подорожчав майже вдвічі – з 28,9 грн до 56,6 грн.
Ми повідомляли, що Україні загрожує дефіцит яблук і картоплі. Детальніше дивіться в нашому сюжеті:
Читайте також: