Поки українців лякають дефіцитом яблук і картоплі, в країні падають ціни на моркву. Про це свідчать дані цінового моніторингу проекту EastFruit. За даними фахівців, ціни на овоч впали завдяки збільшенню пропозиції ранніх і середніх сортів на ринку.
Так, до 16 серпня українські фермери відвантажували моркву за ціною 3-5 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж за тиждень до цього. Тепер морква в Україні коштує в середньому на 38% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.


За словами виробників, досить різке зниження цін пов'язане із сезонним зростанням пропозиції моркви на ринку. Крім того, тиск на ціни надає досить стриманий попит на цю продукцію.
Оптові компанії та роздрібні мережі готові закуповувати зазначені коренеплоди тільки невеликими партіями, пояснюючи своє рішення вкрай низькими темпами реалізації в роздрібній торгівлі. Ключові гравці ринку не виключають, що в міру зростання пропозиції продукції попит на моркву буде знижуватися і надалі.
Нагадаємо, ціни на продукти харчування в липні в порівнянні з червнем знизилися на 0,3%. Як з'ясували аналітики, найбільше в липні подешевшали овочі: цибуля – на 28,1%, морква – на 23,1%, буряк – на 16,2%, картопля – на 12,2% і капуста – на 8,5% .