На тлі падіння цін на яйця вартість омлету для українців у червні 2019 року зменшилася на 10%, або на 2,5 грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це написав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.
"Ми знайшли таку страву, яка за останній рік подешевшала ... У червні 2018 року омлет коштував 23,75 грн, а сьогодні коштує 21,3 грн", – повідомив він, виходячи з ціни на три порції.
Експерт вказав, як змінилася вартість кожного з інгредієнтів:

- шість курячих яєць у червні 2018 року коштували 16 грн, а рік потому – 12,7 грн (-21%);
- 180 мл молока – 4,1 грн і 4,5 грн відповідно (+10%);
- 20 г вершкового масла – 3,65 грн і 4,1 грн відповідно (+12%).
Новини "Сьогодні" повідомляли, що за підсумками січня-травня 2019 року виробництво яєць в Україні зросло на 6,7%, або на 439,8 млн штук, порівняно з аналогічним періодом 2018-го – до 7,03 млрд штук.
2019 року Україна почала погоджувати умови ввезення столових яєць і яєць для подальшої переробки у США.
Як вибрати безпечні яйця, дивіться у сюжеті: