В Україні подорожчала каструля борщу. "Індекс борщу" або вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за підсумками 4 місяців 2016 року в середньому склала 88,20 грн. Це на 1 грн 72 коп., Або 1,72% більше, ніж в грудні минулого року, пише "НВ".
За період з січня по березень цього року включно найбільше подорожчали:
- свинина (+ 3 грн);
- буряк (+1,24 грн).
У той же час подешевшали:

- петрушка (-2,58 грн);
- цибуля (-1,41 грн);
- картопля (-0,38 грн).

"Індекс борщу" був запропонований в Україні в 2012 році за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, українці не стандартизовано.