Українці купують все більше червоної риби: що і звідки везуть

4 березня 2021, 10:30
Аналітики назвали п'ять країн, в яких Україна найактивніше купує делікатес

/ Фото: AFP

Україна за 2020 рік придбала за кордоном 42,4 тис. тонн червоної риби на 160,8 млн доларів. Це на 31% більше, ніж рік тому. А за останні п'ять років імпорт червоної риби зріс в 2,1 раза.

Імпортуємо ми переважно лосось і форель: у 2020 році частка лосося становила 69% в загальній структурі імпорту, а форелі – 30%, свідчать дані аналітиків УКАБ.

Реклама

ТОП-5 країн-постачальників червоної риби в Україні:

  1. Норвегія – 134,5 млн дол.
  2. США – 5,5 млн дол.
  3. Ісландія – 5,2 млн дол.
  4. Данія – 2,9 млн дол.
  5. Чилі – 2,7 млн дол.


"Левова частка червоної риби надходить в охолодженому вигляді, тому що глибоке заморожування негативно впливає на її якість. У 2020 році частка такої продукції становила 59%", – говорить аналітикиня УКАБ Світлана Литвин.

Читайте також:

Реклама

В Україні імпортована червона риба надходить або на полиці магазинів, або на переробні заводи, звідки виходить готова продукція.

Що стосується власної риби, то недавно Україна збільшила виробництво рибного філе на 41%.

А про те, як приготувати сніданок, використовуючи лосось, дивіться в сюжеті з Катериною Бужинською:

Реклама

Нагадаємо, українці ще починають споживати все більше кави – імпорт кави за останні п'ять років зріс на 63%. При цьому більше половини зерен імпортується в сирому вигляді й переробляється вже в Україні.

Також читайте про те, як вигідно купити подарунки до 8 Березня.