Україна збільшила виробництво рибного філе відразу на 41%

19 листопада 2020, 15:58

Ксенія Капустинська Ксенія Капустинська

Підсумки роботи галузі за дев'ять місяців підбило Держрибагентство

Україна в січні-вересні 2020 року виробила 356,5 тонни замороженого рибного філе. Це на 40,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Реклама

Такі дані офіційної статистики оприлюднило Державне агентство рибного господарства України.

Читайте також: Рибні браконьєри завдали Україні збитків на 62 млн гривень

Крім замороженого філе, зросло виробництво такої рибної продукції:

В тренді
В Україні почали продавати ранні овочі. Ми перевірили ціни та кількість нітратів
  • в'ялене або солоне філе (крім копченого) і філе в розсолі – 1366,4 тонни (+43,1%);
  • солона риба (крім оселедця) – 1573 тонни (+20,9%);
  • сушена і в'ялена риба – 3297,5 тонни (+12,5%);
  • тихоокеанський, атлантичний і дунайський копчений лосось (включаючи філе, крім риб'ячих голів, хвостів і черевець) – 460,9 тонни (+1,3%);
  • готові продукти і консерви з сардин, кільки і шпрот (крім фаршу та готових страв) – 9842,7 тонни (+2,8%);
  • готові продукти і консерви з іншої риби (крім фаршу та готових страв) – 1666,6 тонни (+7,4%);
  • в'ялена, солона, сушена риба, риба в розсолі – 7008,2 тонни (+7,2%).

При цьому українські прилавки, як і раніше, завалюють імпортною рибою. Найбільше продукції поставляється до країни в замороженому вигляді.

Реклама

Крім того, загалом зі споживанням риби в Україні залишаються проблеми – жителі країни їдять її вдвічі менше, ніж у середньому по Європі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти