В Україні на третину скоротилося виробництво цукру: чи загрожує нам дефіцит

25 листопада 2020, 19:02
Поточного сезону до роботи приступили 30 цукрових заводів

/ Фото: Getty Images

Українські цукрові заводи з початку поточного сезону цукроваріння, який стартував 5 вересня, на третину скоротили виробництво "солоденького" порівняно з попереднім сезоном.

Про це свідчать дані Національної асоціації цукровиробників "Укрцукор".

Реклама

Станом на 25 листопада до роботи приступили 30 цукрових заводів, які виробили 820 тис. тонн продукції. При цьому на аналогічну дату роком раніше в Україні працював 31 цукровий завод і було вироблено 1,19 млн т продукції.

З початку нового сезону заводи переробили 6,21 млн тонн цукрових буряків, тоді як роком раніше до 25 листопада цукрові заводи переробили вже 7,95 млн т сировини.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства дало прогноз, за яким виробництво цукру в Україні цього маркетингового року (вересень 2020 – серпень 2021) знизиться на 19% порівняно з минулим сезоном і становитиме 1,2 млн тонн.

Реклама

А аналітики Економічного дискусійного клубу заявили, що ціни на цукор будуть невідворотно зростати. Втім, дефіциту цукру, на думку фахівців, не очікується.

Так, в 2019-2020 МР в країні виробили 1,48 млн т цукру – це на 19% менше, аніж роком раніше.

У свою чергу фахівці закликають українців скоротити споживання солодощів. Детальніше дивіться в сюжеті новин "Сьогодні":

Реклама