Понад 30% за тиждень: "червона зона" почала знищувати прибуток кафе та ресторанів

26 жовтня 2021, 18:09
На скільки зменшився прибуток кафе та ресторанів після переходу регіону до червоної зони – дослідження

Скільки прибутку “з'їв” карантин у ресторанів та кафе / Фото: Колаж: Сьогодні

Прибуток закладів громадського харчування у "червоній зоні" впав на 34% за тиждень.

Про це йдеться у результатах дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.

Реклама

Згідно з даними, у таких областях, як Дніпропетровська Запорізька, Донецька та Одеська, виторг "просів" найбільше – у середньому на 34%.

Натомість у інших регіонах цей показник становить 22%.

У "червоній зоні" гості почали рідше відвідувати кафе та ресторани, і кількість транзакцій у період з 18 по 24 жовтня впала на 30% проти попереднього тижня.

Реклама

В інших областях цей показник також упав, але не так сильно – на 17%.

Зменшився і середній чек у закладах "червоної зони" – аж на 28%, а в решті регіонів – на 16%.

Зазначається, що дослідження базується на інформації з 7,5 тис. закладів громадського харчування.

Реклама

Нові обмеження "червоної зони"

Згідно з новими карантинними правилами від Кабміну, у регіонах, які потрапляють в "червону зону", можуть працювати лише ті заклади, 100% працівників яких пройшли вакцинацію від коронавірусу.

Обслуговувати також можна лише вакцинованих відвідувачів.

З 8 листопада набуває чинності постанова, яка дозволяє звільняти співробітників підприємств, установ і організацій, що підлягають обов'язковій вакцинації проти СOVID-19.

"Сьогодні" разом з експертами з'ясовували, наскільки сильно нова хвиля коронавірусу вдарить по українських ФОПах, та дізнались, хто може втратити роботу.