Зимовий локдаун вдарив по рестораторах: кому гірше за всіх

12 січня 2021, 16:49
Деякі заклади зуміли наростити обороти, але таких дуже мало

Фото: REUTERS/Christian Hartmann

Введений в Україні локдаун, який триватиме до 24 січня, знову обвалив обороти закладів громадського харчування. При цьому найгірша ситуація – у ресторанів і барів. Їхні обороти просіли на 58% і 51% відповідно у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані компанії з автоматизації кафе і ресторанів Poster.

Реклама

Кафе та кальянні втратили 40% і 39% виручки відповідно. Пекарні – 37%, піцерії – 23%, фастфуд – 14%, кондитерські – 16%, а кав'ярні – 12% від торішніх продажів.

Заклади, які і минулого року орієнтувалися тільки на доставку, в зимовий локдаун виросли на 5%. А бізнес доставки суші показав зростання аж на 25%.

Реклама

Читайте також:

"Якщо згадати весняний локдаун, тоді обороти знизилися відразу ж у всіх без винятку типів бізнесу, включаючи доставку... Єдине, що краще зараз – немає паніки і повсюдних закриттів. Але в цілому цифри лише доводять, що доставка і робота навинос не дозволяють більшості рестораторів заробляти, і "зимовий" локдаун ще більше погіршує ситуацію в галузі", – пояснив ці дані Родіон Єрошек, співзасновник і CEO Poster.

Нагадаємо, як виявилося, локдаун діє не для всіх. Наприклад, речовий ринок на столичній Окружній працює підпільно. Детальніше читайте в матеріалі "Сьогодні".

А про заборони локдауну дізнавайтеся в сюжеті:

Реклама
Відео: Сьогодні