В Україні змінять маркування м'яса, меду й оливкової олії

17 травня 2021, 15:14
Зміни вже офіційно опублікували, але вони набудуть чинності через кілька років. У Мінекономіки пояснили, навіщо це потрібно

В Україні збираються ввести європейські норми маркування продуктів харчування. Нові правила стосуватимуться різних видів м'яса та субпродуктів, оливкової олії та меду. Зокрема, буде вказуватися більш докладна інформація про країну і місце походження продукту.

Відповідний указ зареєстрований в Міністерстві юстиції, повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Але повністю вимоги набудуть чинності через три роки. Минулого разу правила маркування продуктів масштабно оновлювалися в 2019 році.

Реклама

Виробникам необхідно буде вказувати країну або місце походження в маркуванні таких продуктів:

  • свіжої та мороженої яловичини, свинини, баранини, козлятини, птиці;
  • субпродуктів яловичини та птиці;
  • меду;
  • необробленого оливкового масла (virgin olive oil) і оливкового масла екстра-класу (extra virgin olive oil).

У Мінекономіки вважають, що це допоможе створити загальний ринок харчових продуктів з ЄС, а також зменшить можливості для підробки та фальсифікації продуктів.

Нагадаємо, раніше експерти розповідали, якими продуктами Україна годує закордон.

Реклама

А про те, як весняна негода вплинула на урожай фруктів, ягід і картоплі, дивіться в сюжеті "Сьогодні":

Відео: Сьогодні