Українці стали їсти менше ковбаси

16 грудня 2014, 15:08
Виробництво м'ясних продуктів просіло

В Україні стали купувати менше ковбаси / Фото: Григорій Салай

Зі зниженням купівельної спроможності населення "переключилася" на м'ясо, зменшивши витрати на ковбасні вироби, повідомили в Асоціації свинарів. За підсумками 10 місяців виробництво м'яса і м'ясопродуктів просіло на 1,6%, передає "Апостроф".

При цьому падіння продажів м'ясних виробів знизилося на 10%, найбільше падіння спостерігалося в категорії "варені ковбасні вироби", де споживання скоротилося на 13 тис. тонн, а напівкопчених – на 4 тис. тонн.

Реклама

У теж час реалізація на забій худоби та птиці з початку року зросла на 8%. В першу чергу за рахунок виробництва м'яса птиці і свинини, яке виросло в порівнянні з 10 місяцями минулого року на 84 тис. тонн і 43,5 тис. тонн відповідно.

При цьому аналітик Олександра Бондарська відзначає, що ціни на свіже та охолоджене м'ясо більш гнучкі під впливом коливань закупівельних цін.

"При цьому ціни на ковбасні вироби більш стабільні, проте це не рятує від зменшення продажів", – зазначає Бондарська.

Реклама

У першій декаді грудня велика частина виробників втримала ціни на запланованому рівні. Закупівельна ціна першої категорії свиней знаходилася на рівні 26-28 грн/кг.

Нагадаємо, у цілому споживчі настрої українців у листопаді погіршилися незначно, в той же час девальваційні очікування досягли рекордного значення.