Українці стали їсти більше риби

19 червня 2018, 11:40
Найпопулярнішою рибою в країні залишається оселедець

/ Фото: Данило Павлов

Стабільність на валютному ринку України справила позитивний вплив на процес відновлення рибного ринку. Про це повідомила прес-служба Асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів (UIFSA).

"Офіційні дані за 5 місяців 2018 року свідчать про зростання імпорту і споживання рибної продукції в Україні на 20% в кількісному вираженні і на 25% в грошовому", – повідомляють імпортери.

Реклама

З січня по травень включно Україна імпортувала 158 тис. тонн рибної продукції загальною вартістю 240 млн доларів. За аналогічний період 2017 року імпорт становив 131 тис. тонн загальною вартістю 192 млн доларів.

При цьому кулінарні вподобання українців залишаються відносно стійкими і ТОП-10 сортів риби залишився таким:

  1. Оселедець.
  2. Скумбрія.
  3. Хек.
  4. Салака.
  5. Лосось.
  6. Кілька.
  7. Минтай.
  8. Мойва.
  9. Сардини.
  10. Нототенія.

"Незважаючи на зростання споживання риби і морепродуктів, загалом українці їдять все ще недостатню кількість дарів моря – близько 12-14 кг на людину на рік. При цьому рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров'я мінімальна норма споживання риби і морепродуктів становить 20 кг на людину на рік, а 3/4 від цієї цифри повинна становити морська риба", – зазначають фахівці.

Реклама

Нагадаємо, раніше експерти прогнозували, що і без того низьке споживання риби в Україні продовжить падати. Як зазначають фахівці, імпортна риба українцям не по кишені, а вітчизняний продукт у магазинах продають рідко.