Україна втратить майже 20% виробництва цукру

25 вересня 2020, 14:24
У Мінекономіки впевнені, що дефіциту продукту все одно не буде

/ Фото: Getty Images

Виробництво цукру в Україні в поточному маркетинговому році (вересень 2020 – серпень 2021) знизиться на 19% в порівнянні з минулим сезоном, і складе 1,2 млн тонн. Такий прогноз надає Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

У відомстві при цьому впевнені, що дефіциту цукру не буде.

Реклама

"Прогнозоване виробництво цукру в 1,2 млн тонн повністю забезпечує потребу внутрішнього ринку за рахунок власного виробництва", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Всього в цьому році в Україні планують працювати 33 цукрових заводи – на два більше, ніж в минулому сезоні.

Реклама

Раніше фахівці повідомляли, що посівні площі під цукровим буряком в 2020 році знизилися на 5%.

Виробництво цукру в Україні падає вже не перший сезон. Так, в 2019-2020 маркетинговому році в країні справили 1,48 мільйона тонн цукру – це на ті ж 19 % менше, ніж роком раніше.


У свою чергу дієтологи закликають українців скоротити споживання цукру. Детальніше дивіться в сюжеті новин "Сьогодні":

Реклама