Стало відомо, скільки втратили ресторани і кафе за час карантину

10 червня 2020, 17:23
Найгірше закладам громадського харчування було у квітні

Поснідайте на одній з найкрасивіших столичних терас / Фото: Reuters

Під час послаблення карантину в деяких регіонах України ресторанам і кафе дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях. Однак заклади в столиці і ще в низці областей через епідеміологічну ситуацію все ще можуть працювати тільки навинос або обслуговувати гостей на літніх майданчиках. Обмеження суттєво впливають на виручку рестораторів.

Як підрахували в компанії Poster, найскладніше сфері громадського харчування було у квітні. У цьому місяці виручка підприємств громадського харчування сягала лише 26% від лютневої, передає "Економічна правда".

Реклама

Трохи краще справи йшли в травні, після послаблення карантину в другій половині місяця. Тоді відновили діяльність 70% закладів громадського харчування. Після відкриття "літників" середня виручка становила 50% від сум докризового періоду.

Читайте також:

Реклама

"За чотири тижні квітня-травня падіння обороту в невеликих ресторанах середнього і низького сегмента становило в середньому 58%, у барів – 53% порівняно з чотирма тижнями до карантину. Бургерні та кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кафе в цей період в середньому втратили 12% від докарантинного продажу", – підкреслили в Poster.

Найменше потерпіли заклади, які й до карантину працювали тільки на доставлення, – їхня виручка просіла на 4%.

Як відомо, карантин в Україні продовжили до 22 червня, проте обмеження поступово знімають. Кафе і ресторани ще з 11 травня отримали право відкривати літні майданчики під відкритим небом і працювати навинос. А з 13 травня Кабінет міністрів послабив і ці обмеження – дозволив роботу "літників" під навісами або на верандах, а також збільшив ліміт на кількість відвідувачів за столиками (чотири людини замість двох).

Реклама

Також сайт "Сьогодні" писав, за які порушення карантину карають українців. При цьому багато громадян втомилися дотримуватися всіх правил: