Після підвищення тарифу на передачу електроенергії доведеться скорочувати людей, – ресторатор Худо

24 листопада 2020, 16:22
Заклади громадського харчування змушені скорочувати співробітників або припиняти свою діяльність

Підвищення тарифу на передачу електроенергії збільшить витрати ресторанного бізнесу і, щоб вижити, установи змушені будуть скорочувати персонал або тимчасово припиняти роботу. Про це заявив львівський ресторатор Андрій Худо, співвласник понад 100 ресторанів у ефірі телеканалу "Україна 24", пише "Главком".

"Зовсім невчасно йде підвищення тарифу на передачу електроенергії. Тому що йде зима, це тяжкий період, великі рахунки по газу і по електриці. Крім цієї проблеми, питання ще закриття, локдаунів, неможливість працювати закладу", – розповів Худо.

Реклама

За його словами, щоб не накопичувати збитки, заклади громадського харчування змушені скорочувати співробітників або ж призупиняти свою діяльність на якийсь час, а то й взагалі закриватись.

"Ми реагуємо на ці виклики скороченням персоналу, закриттям закладів, які генерують збитки, або консервацією їх до весни, якщо це наше приміщення", – пояснив Худо.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підвищила з 1 грудня 2020 тарифи на передачу струму на 30% – з 240,23 грн/МВт-година до 312,76 грн/МВт-год.

Реклама

Президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що підвищення тарифів "Укренерго" на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки. А народний депутат, голова профспілки шахтарів Михайло Волинець прогнозує закриття шахт в разі зростання тарифів на струм.