Ресторатори весь рік зазнають збитків. Фото: Сегодня
У 2014 році в Україні через економічну кризи закрився кожен третій ресторан. Про це пише "Капитал".
До грудня в країні залишилося працювати 15,2 тис. закладів. У той же час рік тому їх було понад 20 тис.
"Тільки через анексії Криму та військових дій на Сході загальна кількість ресторанів скоротилося на 18%", – відзначає гендиректор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова.
У першу чергу страждають ресторатори, які відкривають об'єкти на орендованих площах, зазначила Насонова. "Орендні ставки у багатьох прив'язані до валюти, а домовитися про знижки вдається не всім", – пояснила вона.
Ресторатори поки не поспішають робити прогнози на наступний рік. "Ми сподіваємося, що такого складного року вже не буде", – говорить Шадчнев. У закладах дійсно можуть зафіксувати незначне зростання в I кварталі, що пов'язано з низькою порівняльною базою. На початку 2014 більшість киян відмовлялися від походів у ресторани через масових заворушень у столиці.