"Золотий" борщ: в Україні дорожчає основна страва

24 травня 2016, 12:30

Ціни зросли в основному через буряк

У квітні 2016 року середня вартість каструлі українського борщу з м'ясом об'ємом 3,5 – 4 літри становила 74,82 грн, без м'яса – 22,62 грн. Про це свідчать результати розрахунків Економічного дискусійного клубу.

Реклама

Так, в порівнянні з березнем борщ з м'ясом подорожчав на 0,7%, борщ без м'яса – на 2,4%.

Подорожчання в основному відбулося за рахунок зростання вартості буряка, яка протягом місяця зросла в ціні більш ніж на 15%.

borsch_1_1_0

З початку 2016 року вартість борщу з м'ясом виросла на 1,2%, без м'яса – на 3,9%.

В тренді
Ситуація з МВФ змінилася після Нового року: Марченко пояснив, що пішло не так
Реклама

Порівняно з квітнем 2015 року борщ з м'ясом подорожчав на 11,8%, без м'яса – на 32%.

borsch_2_2

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти