В Україні зросло виробництво м'яса

17 червня 2019, 04:04

Виробництво м'яса на підприємствах зросло, а у населення – скоротилося

Обсяг виробництва м'яса в Україні за підсумками січня-травня 2019 року зріс на 5,2% порівняно з аналогічним періодом 2018-го. Про це повідомляє прес-служба Державної служби статистики.

Реклама

За даними відомства, виробництво м'яса за п'ять місяців досягло 1,39 млн т в живій вазі, тоді як роком раніше становило 1,33 млн т.

На підприємствах даний показник виріс до 922,6 тис. тонн (+ 9,6% в річному вимірі), а в господарствах населення, навпаки, скоротився до 472,2 тис. тонн (-2,5%).

Нагадаємо, за підсумками 2018 року Україна встановила абсолютний рекорд за обсягом експорту курятини – за кордон продали 329 тис. тонн продукту.

В тренді
Пандемія перекроїла ринок праці. Що змінюється в Україні?

У квітні Державна фіскальна служба оприлюднила митну статистику, згідно з якою за підсумками січня-березня 2019 року Україна поставила на зовнішні ринки 103,6 тис. тонн м'яса і субпродуктів свійської птиці, водночас імпорт даної продукції в країну склав 30,7 тис. тонн.

Реклама

Спека, яка настала в Україні, не заважає продавцям продавати м'ясо і молоко просто з лотків під відкритим небом. Що відбувається на стихійних ринках, дізналися новини "Сьогодні":

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти