В Україні стане менше імпортного м'яса – МЕРТ

22 січня 2015, 11:27

У міністерстві підрахували, що вітчизняне виробництво виросте

Експорт м'яса і м'ясопродуктів з України в 2015 році може зрости на 19,3% порівняно з 2014 роком – до 260 тис. тонн (без урахування тимчасово окупованій території Криму і Севастополя). Згідно балансам міжвідомчої робочої групи при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, імпорт м'яса і м'ясопродуктів скоротиться на 16% – до 169 тис. тонн. При цьому ввезення свинини зменшиться на 17,4% – до 95 тис. тонн, м'яса птиці – на 21,9%, до 50 тис. тонн, а яловичини – на 37,5%, до 10 тис. тонн.

Реклама

За попередніми даними МЕРТ, торік Україна поставила на зовнішні ринки 218 тис. м'яса, в тому числі 175 тис. тонн м'яса птиці, 28 тис. тонн яловичини і 11 тис. тонн свинини.

У 2015 році, згідно з розрахунками фахівців міністерства, зростання експорту буде забезпечене за рахунок м'яса птиці (210 тис. тонн), тоді як експорт свинини очікується на рівні 15 тис. тонн, а яловичини – 30 тис. тонн.

Читайте також : Україна різко збільшила імпорт сала

В тренді
Українців попередили про нову аферу в Мережі: шахраї крадуть з картки всі гроші

Виробництво м'яса в цьому році Мінекономрозвитку прогнозує в обсязі 2,44 млн. тонн проти 2,398 млн. тонн у минулому році. За його оцінками, виробництво яловичини зросте з 409 тис. тонн до 410 тис. тонн, а свинини і м'яса птиці – збільшиться до 775 тис. тонн (763 тис. тонн в 2014-м) і 1,215 млн. тонн (1,186 млн. тонн) відповідно.

Реклама

Як повідомлялося, минулого року в Україні було вироблено 3,34 млн. тонн м'яса (у живій вазі), що на 4,3% вище показника 2013 року.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти