В Україні стало менше хліба і печива, але більше шоколаду

8 травня 2019, 12:56

Експорт нешоколадної "кондитерки" при цьому активно зростає

За перші три місяці 2019 року в порівнянні з тим же періодом 2018 року в Україні знизилося виробництво кондитерських і хлібобулочних виробів – на 3,9% і 4,5% відповідно. При цьому випуск шоколадних виробів показав позитивну динаміку – "плюс" 0,8%. Кондитерський ринок скоротився і за підсумками 2018 року.

Реклама

Такі дані надала Рада з питань експорту продовольства (UFEB), посилаючись на відомості офіційної статистики.

"Попит на шоколадні вироби має стабільну зростаючу динаміку. Така ситуація не тільки підтримує імпортні поставки, але і зменшує залишки вже готової продукції. Українські шоколадні вироби демонструють збільшення (47,3 тис. тонн в 2019 році проти 46,9 тис. тонн в січні -березні 2018). Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок з вмістом алкоголю (+ 8,9% в січні-березні), шоколаду в брикетах, пластинах чи плитках з додаванням зернових культур (+ 51,9%), шоколаду в брикетах, пластинах чи плитках з начинкою (+ 10,3%) і шоколаду та й аналогічних виробів з вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг (+ 24,3%)", – зазначили в Раді.

Читайте також: Україна стала активніше "годувати" іноземців шоколадом

А ось кондитерський ринок, за словами фахівців, вже третій місяць поспіль йде на спад. Втім, це не робить негативного впливу на обсяг торгівлі на міжнародних ринках, який зріс на 9,4%. Майже половина всього виробництва солодощів в першому кварталі 2019 року було експортовано.

В тренді
Рано ховати: курс біткоїну різко впав, але це не кінець ралі
Реклама

Перший квартал 2019 року також ще відзначився зниженням виробництва хлібобулочних виробів (- 4,5% проти показника 2018).

"Підтримкою негативної тенденції служило зниження вітчизняного виробництва в ключових секторах за рахунок зниження пропозиції борошна на вітчизняному ринку і зменшення внутрішнього споживання", – пояснив керівник аналітичного відділу UFEB Олександра Кіщук.

Раніше ми розповідали, як кулінари перетворюють звичайні солодощі на витвори мистецтва:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти