У 2016 році початок зими відзначився зростанням роздрібних цін на свинину. Про це повідомляє аналітичний відділ асоціації "Свиноводы Украины".
Так, в середньому за місяць окремі сорти свинини подорожчали на 10%. У порівнянні з першим місяцем зими минулого року зростання цін становить 6%.
Протягом листопада 2016 року найбільше зросла максимальна ціна на корейку, переваливши за 100 грн/кг. При цьому, нижня межа цінового діапазону цієї частини на кістки не змінилася, відзначають аналітики.
Найвища ціна безкісткового ошийка в роздрібній торгівлі поступається ціною за минулий рік. Проте його ціна в середньому на 11% вище, ніж на початку листопада 2015 року.
У перші числа грудня ціна на лопаткову частину зросла до 62 – 79,9 грн за кг. Свиняча грудинка в грудні подорожчала на 10% – ціна склала 64,6-80 грн за кг.
Максимальна ціна свинячої вирізки незначно відрізняється від торішньої, однак середня ціна вище на 9%, оскільки ціни варіюють у вузьких межах – 95,1 – 99 грн за кг.
Нагадаємо, українські експерти прогнозують до Нового року зростання цін на продукти харчування.