За підсумками перевірок у сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктів в 2018 році в Україні оштрафували 235 суб'єктів господарювання на суму 7,11 млн гривень.
Про це йдеться в публічному звіті голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів про підсумки діяльності Держспоживслужби в 2018 році.
За даними відомства, в минулому році фахівці провели 27 577 перевірок..
Читайте також: "Цю інспекцію можна розганяти і розсилати штрафи поштою": інтерв'ю з Максимом Нефьодовим, частина 2
Зокрема, у сфері ветеринарної медицини оштрафовані 1107 людей на суму 186,45 тис. гривень.
"Суб'єктам господарювання видано 3505 обов'язкових для виконання у визначені строки письмових вимог ... щодо усунення порушень вимог законодавства", – сказано в звіті.
Читайте також: Названі п'ять технологій, які змінять світ: як прогодувати вісім мільярдів чоловік
Нагадаємо, в кінці 2018 року Кабінет міністрів України затвердив критерії для оцінювання ступеня ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а також періодичність заходів контролю.
Детальніше читайте в статті: Бали за ризик: що змінять нові перевірки підприємств в Україні
Раніше ми розповідали про складну ситуацію, яка склалася з перевіркою харчових підприємств і продуктів харчування в Україні.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше