В Україні змінять маркування м'яса, меду й оливкової олії

17 травня 2021 15:14

Ксенія Капустинська Ксенія Капустинська

Зміни вже офіційно опублікували, але вони набудуть чинності через кілька років. У Мінекономіки пояснили, навіщо це потрібно

Фото: REUTERS/Ajeng Dinar Ulfiana

Фото: REUTERS/Ajeng Dinar Ulfiana

В Україні збираються ввести європейські норми маркування продуктів харчування. Нові правила стосуватимуться різних видів м'яса та субпродуктів, оливкової олії та меду. Зокрема, буде вказуватися більш докладна інформація про країну і місце походження продукту.

Реклама

Відповідний указ зареєстрований в Міністерстві юстиції, повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Але повністю вимоги набудуть чинності через три роки. Минулого разу правила маркування продуктів масштабно оновлювалися в 2019 році.

Виробникам необхідно буде вказувати країну або місце походження в маркуванні таких продуктів:

  • свіжої та мороженої яловичини, свинини, баранини, козлятини, птиці;
  • субпродуктів яловичини та птиці;
  • меду;
  • необробленого оливкового масла (virgin olive oil) і оливкового масла екстра-класу (extra virgin olive oil).

У Мінекономіки вважають, що це допоможе створити загальний ринок харчових продуктів з ЄС, а також зменшить можливості для підробки та фальсифікації продуктів.

Не пропусти!
Як Україні грати проти Австрії, щоб не потрапити на Італію – є шанси?
Чи є у України шанс не потрапити на Італію

Нагадаємо, раніше експерти розповідали, якими продуктами Україна годує закордон.

Реклама

А про те, як весняна негода вплинула на урожай фруктів, ягід і картоплі, дивіться в сюжеті "Сьогодні":

Відео: Сьогодні

Всі подробиці в спецтемі Зустріч Зеленського і Байдена в Білому Домі: що відомо

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти