Дві третиниукраїнських родинплануютьекономитинавитратахдо великоднього столу ,а найбільшевитратятьна м'яснівироби та алкогольнінапої.Про цесвідчать данідослідженняагентства "AgriSurvey", пише "Экономическая правда".
За даними опитування, витрати на продукти до великоднього столу в цьому році значно скоротяться. Якщо в 2013 році міська українська родина в середньому планувала витратити на їжу від 500 до 1000 гривень, то в 2014 році тільки 32 % міських сімей планують витратити понад 500 гривень на святковий стіл.
Водночас 67 % респондентів збираються витратити не більше 500 гривень і будуть економити в основному на м'ясних виробах, рибі і овочах.
"Витрати на м'ясні продукти однієї сім'ї в середньому скоротяться з 250 гривень до 230 гривень. Враховуючи поточний рівень інфляції, це зміна буде відчутним для громадян, адже якщо торік за 250 гривень у Києві можна було купити 4 кг телятини, то цього року за 230 гривень можна буде придбати тільки 2,7 кг цього продукту", – говорить координатор соціологічних і маркетингових досліджень AgriSurvey Анна Квіт.
Одночасно споживачі збільшать витрати на основні атрибути Великодня – яйця і паски. Середньостатистична міська сім'я цього року готова витратити на яйця 40 гривень, що на 15 гривень більше, ніж торік.
Крім того, 53 % сімей планують купувати, а не пекти паски.