Урожай зерна не дотягне до рекорду: озвучений прогноз вчених

8 травня 2019, 10:54

Думка фахівців наукового центру відрізняється від очікувань синоптиків

Незважаючи на позитивні для полів погодні умови, виробництво зернових і зернобобових культур 2019 року все ж може скоротитися. Про це йдеться в прогнозах Національниого наукового центру "Інститут аграрної економіки".

Реклама

Вчені вважають, що урожай зернових і зернобобових становитиме 68,4 млн тонн, що на 2,3% менше, ніж торік.

Також наголошується, що обсяг валової продукції рослинництва цього року може зменшитися на 5,3% порівняно з показниками 2018 року, до 188,2 млрд грн. При цьому синоптики вважають, що аграрії можуть вийти на рекорд.

"2019 року збережеться тенденція стабілізації сільгоспвиробництва, досягнутого попередніми роками, а деякий спад обумовлений високою порівняльною базою 2018 року, коли Україна вперше в своїй історії перевищила валовий збір зерна в 70 млн тонн", – цитуються в повідомленні слова директора Інституту аграрної економіки Юрія Лупенка.

Водночас, прогнозується збільшення обсягів валової продукції тваринництва на 0,8%, до 70,5 млрд грн. Виробництво м'яса та молока зменшиться в межах 1,2-4,7%. Виробництво яєць зросте на 3,4%, а м'яса птиці – на 7,4%.

В тренді
Пандемія перекроїла ринок праці. Що змінюється в Україні?
Реклама

Раніше "Сьогодні" за допомогою експертів оцінили перспективи нинішнього агросезону: "Яким буде врожай-2019: експерти дали прогноз у зв'язку з початком посівної, що розпочалася".

Крім того, аграрії розповіли, що буде з цінами на овочі та фрукти в Україні:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти