Українці стали менше їсти через високі ціни на продукти. Продажі стратегічних продуктів в першій половині поточного року впали майже на 20%, повідомляє "Сніданок з 1+1".
Найбільше українці економлять на соках, олії, м'ясі та рибі, повідомляють аналітики Асоціації постачальників торговельних мереж. Також українці стали менше купувати макарони і крупи.
А ось від вершкового масла, мінералки і хліба покупці поки не відмовляються.
Як повідомлялося, споживачі в Україні за останні два роки помітно змінили свої переваги через різке зниження рівня доходів. Так, з міркувань економії українці стали частіше вживати макаронні вироби і чорний хліб. Крім того, яловичину і свинину на столах українців замінила дешевша курятина.
Читайте також:
- Ситуація з продуктами в Донецьку: старі купують обрізки, а сало стало делікатесом
- Індекс борщу: страва за рік подешевшала на 15%
- Гречка може подешевшати до 20 гривень – експерт
- В Україні підскочать ціни на "молочку" – експерти
- В Україні зашкалюють ціни на цитрусові
- Ціни без держрегулювання: що подорожчає з жовтня