На українців чекає подорожчання продуктів: на що скочать ціни навесні?

8 березня, 15:42

Віталій Семченко Віталій Семченко

На вартість вплине, зокрема, третя хвиля пандемії

На українців вкотре чекає підвищення цін на продукти – зокрема, воно торкнеться борошна, макаронів, фруктів і овочів.

Реклама

Про це йдеться в матеріалі "Сьогодні".

За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, продовжать дорожчати яйця, особливо напередодні Великодня.

"З огляду на логістику та торгову націнку, яйце вже не може коштувати дешевше 3,5 грн/шт. Також починається весняне подорожчання овочів і фруктів. Вони будуть коштувати менше, ніж рік тому, але більше, ніж у січні", – розповів він.

А глава Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко вважає, що навесні помітно прискориться зростання цін на борошно, макарони, хлібобулочні вироби, крупи, цукор і соняшникову олію.

В тренді
Більше не "Укрпошта": пенсії в Україні будуть доставляти по-новому
Реклама

"Ми побачимо навесні продовження січневих і лютневих процесів. Інфляція за січень і лютий становитиме не менше 2,5% (у січні було 1,4%), тому запланований річний показник інфляції може бути досягнутий уже за підсумками вересня-жовтня", – зазначив експерт.

Крім того, на вартість харчів також вплине третя хвиля пандемії коронавірусу та якість врожаю. Однак точних прогнозів експерти поки дати не готові: якщо ситуація піде за песимістичним сценарієм, це призведе до подальшого зростання цін на продовольство.

Нагадаємо, зростання цін на продукти привернуло увагу уряду. Якщо ціни стрибнуть вгору необґрунтовано, Кабмін буде реагувати на ситуацію.

Також через стрімке зростання цін на бензин в Україні почалася перевірка ситуації на ринку пального. Її проводять Міністерство енергетики та Антимонопольний комітет.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти