Україна стала активніше продавати сало і свинячі вуха

30 травня 2017, 13:35

Продукцією з країни зацікавилися Грузія і Казахстан

За підсумками січня-квітня 2017 року Україна імпортувала менше свинячих субпродуктів і сала порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас, обсяги експорту цих товарних груп, навпаки, перевищують показники 2016-го за відповідні місяці. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

Реклама

Так, обсяги експорту морожених свинячих субпродуктів (ніг, вух, голів тощо) до В'єтнаму (51%) і Гонконгу (44%) зросли на 75%, а валютні надходження від таких торгових операцій – в 2,7 разу. При цьому імпорт відповідної категорії продуктів скоротився на 19,2% в натуральному вираженні і на 20% в грошовому еквіваленті. Тому за підсумками січня-квітня до України з країн Європи завезли 2,1 тис. тонн свинячих субпродуктів, що на 28,6% менше, ніж експортували.

"Хоча за зовнішньою торгівлею свинячим жиром Україна залишається "в мінусі" (імпортували 11,2 тис. тонн, а експортували 14,7 тис. тонн), однак Грузія і Казахстан виявляють зацікавленість в українській продукції. Тому за першу третину 2017 року за кордон поставили на 10% більше, ніж у відповідному періоді 2016-го, а сукупна вартість відвантаженого зросла більш ніж наполовину – до 15,6 тис. дол. США", – зазначають аналітики.

В тренді
Рано ховати: курс біткоїну різко впав, але це не кінець ралі

Нагадаємо, що за січень-квітень на внутрішній ринок надійшло 0,7 тис. тонн свіжої, охолодженої і мороженої свинини, що вдвічі поступається обсягам м'ясної сировини, ввезеним у відповідний період 2016-го.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти