Експорт українського пшеничного борошна у січні-березні 2019 року зменшився на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 84,2 тис. т. Про це повідомила прес-служба Ради з питань експорту продовольства з посиланням на дані Державної служби статистики.
За даними Асоціації, основними покупцями стали Китай (15,6% від усього експорту), ОАЕ (14,4%) і Сінгапур (12,2%).
"Зниження внутрішньої пропозиції борошна спостерігалося ще минулого року – на 10% проти 2017 року (1,728 млн т проти 1,923 млн т), що вплинуло на експортний показник, який також за підсумками 2018 року знизився на 31% порівняно з 2017 роком (305,4 тис. т проти 442,6 тис. т", – відзначили аналітики.
Раніше Держстат повідомив, що експорт товарів з України за підсумками січня-лютого 2019 року склав 7,96 млрд доларів, а імпорт у країну – 8,72 млрд доларів.
Нагадаємо, у Вінниці студенти-аграрії створили незвичайну млин, який завдяки вібрації може перетворити будь-яке зерно на борошно високої якості. Винахідники представили розробку на міжнародному конкурсі в Копенгагені (Данія) і здобули на ньому перемогу. Детальніше дивіться у сюжеті: