Виробництво ягід в Україні за останні три роки стабілізувалося на позначці близько 130 тисяч тонн, при цьому експортні поставки зростають. Про це повідомив генеральний директор компанії УкрАгроКонсалт Сергій Феофілов.
"Експорт ягід в 2014 році склав 21,5 тис. тонн, в той час як в 2016 році Україна поставила на зовнішні ринки вже 44,7 тис. тонн. У структурі експорту переважає морожена ягода", – уточнив експерт.
Феофілов зазначив, що українські виробники ягід розширили географію експорту. "Якщо раніше основними ринками збуту були країни ЄС, то зараз почався випуск на Близький Схід, ОАЕ", – додав він.
За словами Феофілова, ягідний бізнес залишається одним з інвестиційно привабливих сегментів аграрного сектора України.
Основними причинами цього тренда є висока маржа, зростаючий попит з боку внутрішнього і зовнішнього ринків, сприятливі кліматичні умови і тенденції здорового харчування.
Як повідомлялося, основу "ягідного" експорту з України складають чорниця, вишні та черешні. З фруктів лідируючі позиції утримують яблука.
Читайте також:
- Європарламент погодився збільшити торговельні квоти для України
- Україна рекордно обвалила експорт овочів
- Зона вільної торгівлі України з Канадою запрацює 1 серпня
- Україна встановила рекорд з експорту полуниці
- Квоти України на експорт стрімко тануть
- В Україні впали ціни на малину
- Ірак зняв заборону з української курятини
- Україна стала активніше продавати яйця