Ризик ліквідності банків України знизився вперше за п'ять кварталів

30 січня 2019, 17:14

За очікуваннями банків, ризик ліквідності в I кварталі 2019 року "очікувано знизиться"

Українські банки вперше за п'ять кварталів зазначили зниження ризику ліквідності. Про це свідчать результати опитування про умови банківського кредитування, які опубліковані на сайті Національного банку України у вівторок, 29 січня.

Реклама

"На думку респондентів, в IV кварталі [2019 року] всі ризики, крім кредитного, зменшилися або не змінилися. Великі банки зазначили зростання кредитного ризику і зменшення процентного, валютного та ризику ліквідності", - повідомили в НБУ.

При цьому, за очікуваннями банків, в I кварталі цього року кредитний, валютний та операційний ризики зростуть, а ризик ліквідності "очікувано знизиться".

Нагадаємо, ліквідність банку – це його здатність забезпечити своєчасне і повне виконання своїх зобов'язань. Недостатня ліквідність може призвести до неплатоспроможності банку, а надмірна – мати несприятливий вплив на його прибутковість.

В тренді
Кредит під 7% дадуть не на будь-яку квартиру: список обмежень

У січні глава НБУ Яків Смолій повідомив, що всі 77 наявних в Україні банків докапіталізовані і мають досить ліквідності. За його словами, залишився один банк, який повинен докапіталізуватися на 611 млн грн до кінця березня. При цьому глава регулятора не назвав його.

Реклама

Детальніше читайте на сайті "Сегодня": Чому глава НБУ не носить банківські картки і як дізнатися свій новий номер рахунку: інтерв'ю з Яковом Смолієм..

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти