Правових підстав для скасування рішення про закриття справи "Роттердам+" немає – в.о. голови САП

24 червня 2021 17:41

Ірина Ненько Ірина Ненько

Максим Грищук пояснив, що скасувати рішення прокурора САП за скаргою детективів НАБУ не можна через закінчення передбаченого законом терміну

Фото: pixabay.

Фото: pixabay.

Немає правових підстав для скасування рішення прокурора САП про закриття справи "Роттердам+" за скаргою детективів НАБУ через закінчення передбаченого законом терміну.

Реклама

Про це повідомив в.о. голови САП Максим Грищук в ефірі "Радіо НВ".

"У даному випадку не було вже строку. У нас вузько за ст. 313 КПК є три дні строку для ухвалення цього рішення. Вони (детективи НАБУ– ред.) оскаржили з порушенням цього строку в три дні. В мене вже не було строку відреагувати на скаргу детективів. Прокурор скерував постанову поштовим зв'язком, тобто детективи отримали документ, але більше, ніж через три дні", – повідомив Грищук в ефірі.

Його слова також цитує близький до НАБУ телеграм-канал NABU Daily.

В тренді
Заправки не визначилися. Як зміняться ціни на бензин і автогаз
Як вважають експерти, руху цін по бензину і ДТ до кінця тижня не варто очікувати

20 травня САП уже вчетверте закрила справу "Роттердам+" через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.
Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

Реклама

Розслідування справи "Роттердам+" тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, всі вони підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули. Відповідно, у ході розслідування не було встановлено ані збитків від дії формули, ані постраждалих.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти