З наступного тижня – з 12 по 18 квітня – в Україні дорожчатиме свинина. Закупівельні ціни на свиней у живій вазі можуть досягти 43-44 грн за кг. Подорожчання відбудеться за рахунок того, що виробники чекають підвищеного попиту на м'ясо перед Великоднем і травневими святами. Саме з 12 березня м'ясокомбінати почнуть закупівлю сировини, що реалізовуватиметься в цей період.
Про це йдеться в прогнозі, який підготували аналітики Асоціації "М'ясної галузі".
"Збільшений попит на свинину спостерігатиметься на довгих вихідних два тижні поспіль. Через карантин пікніки на природі сприятимуть збільшенню попиту на м'ясо для шашлику", – вважають експерти.
Після перетримки свиней протягом березня свинарі зможуть продавати свиней за вищими цінами і збільшити заробітки, додали аналітики. Виручені кошти, на їхню думку, краще інвестувати в зниження собівартості виробництва.
Нагадаємо, незважаючи на подорожчання їжі, Україна опинилася в списку країн з найнижчими цінами на продукти. В продовольчої організації ООН (ФАО) чи не найдешевшими в світі назвали українські яблука і курячі яйця.