Чи можна заощадити на великодній випічці? Ми провели експеримент

29 квітня, 11:31

Ксенія Капустинська Ксенія Капустинська

Паски випекли з двох абсолютно різних видів тіста, однаково упакували і з'ясували, якій із них віддали перевагу дегустатори

Традиційна великодня випічка в 2021 році подорожчала на 21%. Але і на ній можна заощадити. Як показав експеримент "Сьогодні", бісквітна паска-обманка стане всього у 17 гривень, тоді як традиційна дріжджова – більш ніж у 35 гривень. Є тільки один мінус – втрата у смаку. Але чи така вона істотна, як здається? Про це ми запитали у пересічних українців. Виявилося, що навіть дешеву паску можуть сприйняти як дорогу.

Відео: Сьогодні
Реклама

З чого складаються наші паски? В обидві кореспондентка "Сьогодні" Дарина Мельник додала родзинки в сиропі. Але в дорогу поклала великі, а в дешеву – маленькі. Тісто різниться сильніше: у бісквітне йдуть тільки яйця, борошно, цукор і трохи ванілі. Для дорогої паски використовуються дріжджі, молоко, жовтки, борошно, вершкове масло, цукор і мед.

З решти білків зробили швейцарську меренгу, щоб використовувати її як глазур. Прикраси на обох пасках майже однакові.

В тренді
Оформлення субсидій по-новому: українцям підказали чотири способи
В тренді
Закони про пільгове розмитнення євроблях набрали чинності: чого чекати далі?
До України завезли сотні тисяч "євроблях"
В тренді
Транзит газу падає, втрати економіки зростають – найголовніше про гроші СЬОГОДНІ
Фото: "Укртрансгаз"

З готовими стравами ми вийшли на вулицю, щоб запитати у людей, яка з пасок, на їхню думку, домашня, а яка – з магазину. Майже всі, хто скуштував, бісквітну паску вважали домашньою, а справжню, на жовтках, – магазинною. З пантелику людей збивала дешева посипка, але дріжджова паска все одно виявилася смачнішою.

Нагадаємо, за підрахунками Інституту аграрної економіки загалом великодній набір продуктів подорожчав на чверть. Втім, експерти вважають, що після Великодня подешевшають щонайменше яйця і м'ясо.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти