Кутя подорожчала: скільки заплатимо за традиційне частування на Різдво

6 січня, 09:40

Ксенія Капустинська Ксенія Капустинська

Найдорожчий інгредієнт – волоські горіхи

Вже сьогодні українські господині будуть готувати страви на Святвечір. При цьому різдвяна кутя в Україні в 2021 році стала на 15% дорожчою, ніж в 2020-му. Йдеться про рецепт, в якому за основу йде пшениця. У таку кутю додають родзинки, волоські горіхи, мед і мак.

Реклама

Як підрахували журналісти "Сьогодні", півтора кілограма класичної куті на Святий вечір обійдуться не в 84 гривні, як в минулому році, а вже в 96,35 гривень:

  • пшениця буде коштувати 9,6 грн;
  • мед – 17,25 грн;
  • родзинки – 13,2 грн;
  • мак – 17,55 грн;
  • волоські горіхи – 38,75 грн.

Тобто подорожчання становить більше 12 гривень.

В тренді
Долар і євро просіли в ціні: офіційний курс

також дізнавайтеся три рецепта куті від шеф-кухарів – традиційні варіанти все частіше замінюють екзотичними.

Відео: Сьогодні

А для тих, хто любить звичні варіанти, ми підготували добірку рецептів приготування класичної куті.

Реклама

Всі подробиці в спецтемі Різдво 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти