В Україні найдешевшим м'ясом назвали курятину. За місяць м'ясо цього виду додало в ціні 3%, а за рік подорожчало на 29%.
Про це свідчать дані Держстатистики.
Ціни в регіонах на курятину варіюються від найдорожчого показника – 68 грн/кг у Київській області до найдешевшого – 48 грн/кг в Хмельницькій обасті. Дорожче свинина, середня закупівельна ціна якої становить – 91,1 грн/кг. Дешевше продається у Волинській області – за 72 грн/кг, а найдорожча свинина у Київській області – 157 грн/кг. За рік свинина додала в ціні на 7%.
Найдорожче в Україні продають яловичину. Середня ціна виробників становить – 109, 7 грн/кг. М'ясо великої рогатої худоби за місяць подорожчало на 6%, а за рік – на 14%. У Полтавській області яловичина коштує найдорожче – 165 грн/кг, а в Житомирській області найдешевша ціна – 76 грн/кг.
Українці стали менше їсти
Українці скоротили обсяги споживання основних продуктів харчування у 2020 році.
- Несуттєво скоротилося середньорічне споживання хліба на душу населення – на 1% – і становить 96,6 кг.
- Також, у порівнянні з 2019 роком, українці стали їсти менше картоплі (на 1,25%), яєць (на 1,42%), риби (на 0,8%) і овочів – на 0,4%.
- Найбільше зменшився обсяг споживання фруктів і ягід.
- Так, середня кількість фруктів і ягід на кожного українця у 2020 році становила 56,5 кг, що на 3,75% менше, ніж в 2019-му.
- Зменшилося на 3,47% споживання цукру.
Втім, є продукти, яких в Україні стали споживати більше – це м'ясо (на 0,37%), молоко та молочні продукти (на 0,7%) і масло (на 2,5%).
Раніше ми писали:
- сайт "Сьогодні" розбирався, що буде з курсом долара найближчим часом
- в Україні за підсумками червня 2021 року річна інфляція залишилася на рівні 9,5%, що значно вище цілі Національного банку в 5% плюс-мінус один відсотковий пункт.