У квітні 2014 в "борщовому наборі" подешевшали лише кріп і петрушка. Ціни на них знизилися на 10% за рахунок власного виробництва. Водночас, середні ціни на більшість овочів "борщового набору" істотно виросли. Про це повідомив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко.
За його словами, минулого місяця вартість овочів "борщового набору" збільшилася в порівнянні з березнем на 4,5%.
У зв'язку із зменшенням запасів капуста подорожчала майже на половину (47,8%). Ціна цибулі в квітні виросла на 19,1% і зростатиме надалі, оскільки через недостатні запаси її закуповують у Польщі, зазначив експерт.
Морква зросла в ціні на 11,1%, картопля – на 7%, столовий буряк – на 4,7%.
За розрахунками дослідників Інституту аграрної економіки, в порівнянні з аналогічним періодом 2013 ціна овочів у квітні 2014 зросла по всіх видах і склала 22,4%. Найсильніше подорожчала ріпчаста цибуля й картопля – ціни на них виросли в 3,2 і 2,5 рази відповідно.
Капуста за рік подорожчала на 58,3%. Ціна на столовий буряк зросла на 42,9%. Морква виросла в ціні на третину (33,3%). Солодкий перець подорожчав на 14,1%, томатна паста – на 12%, а часник – на 8,1%.
.
Читайте також:
- Через насильство в Україні в світі рекордно подорожчала пшениця
- Яка ціна російського палива в Криму
- Туристів до Криму збираються заманювати дешевими путівками
- Які овочі потрібно їсти якомога частіше
- Заробляють гроші на іграх: хобі як бізнес
- Курс валют на 29 квітня: Долар і євро дорожчають
- Найдешевша горілка може знову подорожчати