В Україні подорожчали продукти для новорічного столу. Але крім того, щоб вписатися в бюджет і задовольнити смаки сім'ї, на підготовку потрібно витратити багато часу.
Кореспондент "Сьогодні" Василь Богайчик з'ясовував, які є альтернативи.
Жителька Києва Яна Меньшова щороку із сім'єю готує страви на Новий рік. Але в ці свята плани змінилися. Через те, що жінка працює і 30-го, і 31-го числа, куховарити вона просто не встигає.

Щоб дізнатися, чи є альтернатива, новини "Сьогодні" вирушили до кулінарії в супермаркеті й спробували знайти страви для святкового столу: олів'є, оселедець під шубою, картоплю, запечену курку, закуски і десерт. Це стандартне святкове меню українців. Виявилося, вибір вражає.

При цьому супермаркети працюватимуть і в новорічну ніч, тому частування можна купити навіть 31-го числа.
Готові страви можна замовити і просто додому. Такі послуги пропонують кейтерингові компанії. Ціни – вище, ніж у супермаркеті, і залежать від кількості порцій і побажань клієнта.
В цілому ціни – від 250 до 600 гривень на людину за 850 грамів їжі. До найпростішого меню входять олів'є, оселедець під шубою, ковбаски, картопля з моцарелою, запечена в сирі скумбрія і десерт.
Нагадаємо, раніше опитування показало, де українці зустрічатимуть Новий рік. Примітно, що вирушити на свята за кордон планують лише 2,4%.