Гройсман пояснив, чому в Україні зросли ціни на м'ясо

22 грудня 2017, 18:40

Катерина Тюріна

Одним з чинників зростання цін на м'ясо стало нарощування виробниками експорту м'яса з України

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на прес-конференції 22 грудня пояснив, які чинники викликали зростання цін на м'ясо в Україні, і як уряд планує вплинути на цю ситуацію.

Реклама

"Ціни росли завжди. Назвіть мені рік, коли не росли ціни. Як можна побороти ціни і їх зростання? Насичення внутрішнього ринку товаром. Що для цього потрібно зробити? Ми знаємо, наприклад, на що у нас найбільше зросли ціни в цьому році – м'ясо . Це означає, що був ряд факторів. По-перше, тваринництвом ніхто серйозно не займався в Україні. Контроль в країні за епідеміологічним станом не був належний ", – розповів Гройсман.

При цьому глава уряду зазначив, що одним з чинників зростання цін на м'ясо стало в тому числі нарощування виробниками експорту м'яса з України.

В тренді
Закони про пільгове розмитнення євроблях набрали чинності: чого чекати далі?
До України завезли сотні тисяч "євроблях"
В тренді
Транзит газу падає, втрати економіки зростають – найголовніше про гроші СЬОГОДНІ
Фото: "Укртрансгаз"
В тренді
Ринок праці ожив. Які професії опинилися в топі, а кого чекає дефіцит робочих місць
Роботодавці хочуть швидких грошей

"Але закордоном ціна на м'ясо теж піднялася, і почали з України вивозити м'ясо закордон ... Наше завдання в тому, що ми мотивуємо (виробників в галузі – Ред.) зараз – і в наступному році поголів'я буде збільшуватися ... Ситуація буде більш стабільна ", – зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Держстат зафіксував величезний розрив у цінах на сало в різних регіонах України.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти